Рекордна печалба от 1,6 милиона лева е изкарала за миналата

...
 Рекордна печалба от 1,6 милиона лева е изкарала за миналата
Коментари Харесай

Лили изкара 3,5 милиона лева за година, но нито лев няма да отиде при роднините й

 Рекордна облага от 1,6 милиона лв. е изкарала за предходната 2022 година Лили Иванова. Това излиза наяве от финансовия доклад на компанията й „ ЛИ 1 ”, от чието име примата на родната сцена заявява приходите си пред страната, откакто през 2011 година ревизори на Национална агенция за приходите я изобличиха, че дълги години е „ забравяла ” да си заплаща налозите. Подобни суми за следващ път вършат Лили №1 по благосъстояние в шоу бизнеса, наред с безспорният и статут на единствена супер звезда.

От документа излиза наяве, че въпреки и на преклонните 84 години, Лили продължава да чупи върхове по изкарани пари. Само за година певицата е повишила приходите си съвсем тройно. Докато за 2021 година гранд дамата на българската сцена заработва от концерти и участия по кръчми 1.3 млн., то за предходната 2022-а сумата към този момент е умопомрачителните 3,5 милиона. Печалбата от своя страна скача от 556 хиляди на милион и шестстотин хиляди.

Огромна заслуга за повишението на приходите има миналогодишното турне на Лили . В рамките на 8 месеца тя пя в 29 града , завършвайки с грандиозно шоу пред 13 000 свои почитатели в зала „ Арена Армеец ”. Макар и цените на билетите да са вдигнати двойно, всяка от залите се пука по шевовете от екзалтирани почитатели на естрадната легенда. Както си му е реда, организацията на сходно турне не е евтина. Макар и да не липсва поддръжката на спонсори, Лили няма по какъв начин да не се бръкне с цел да покрие част от разноските за наем на зали, светлинни резултати, реклама, заплати и настаняване на големия си екип. За всички тези неща естрадната легенда е похарчила близо 1,7 млн.. Отделно има и други дребни разноски, само че облагата още веднъж е голяма, най-малко за мащабите на родния музикален бизнес и за следващ път класира Лили като №1 по благосъстояние. По най-скромни калкулации, при дългогодишната си кариера примата на българската сцена е натрупала над 20 млн. лв.. Огромна част от парите отлежават по сметките на нейната компания, а други са вложени в недвижими парцели.

Както стана ясно преди 3 месеца, певицата е завещала цялото си благосъстояние на основаната от нея фондация „ Лили Иванова ” , лишавайки роднините си от опция да претендират и за стотинка. Задачата на фондацията е да разпространява за безконечни времена творчеството на естрадната легенда и да пази името й за бъдещите генерации като създател с извънредно огромен принос за българската просвета. Запазването на паметта за Лили Иванова ще става посредством всички вероятни аудио-видео, печатни форми и носители. Фондацията ще провежда всевъзможни културни събития и действия - концерти, съоръжения, изложения. Ще основава документални, рекламни или художествени филми, ще издава книги, сборници и всевъзможен тип литературни, печатни и потребителски артикули, представящи Лили Иванова като една велика жена създател, трансформирала се в икона.  За да подсигурява безпроблемната работа на фондацията, Лили Иванова й завещава цялото си благосъстояние. Освен правата върху стотиците си шлагери като „ Детелини ” или „ Ветрове ”, изпълнителката трансферира цялото имущество и банкови сметки на компанията си " ЛИ 1 " и купените през годините десетина големи жилището в центъра на София.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР